Voeding

Wat weet jij over de juiste voeding van je paard? Doe hier de voedingscheck en maak kans op een gratis voedingsadvies op maat voor jouw paard! Omdat het maagdarmstelsel van paarden is gericht op de vertering van kleine beetjes ruwvoer gedurende het hele etmaal, is grazen met soortgenoten verreweg de beste manier om te voorzien in de ruwvoerbehoefte. Weidebeheer , ontwormingsbeleid en voldoende ruimte zijn wel absolute voorwaarden om ervoor te zorgen dat paarden geen voedingstekorten oplopen. Wanneer er onvoldoende gras is, bieden slowfeeders met hooi of voordroogkuil een oplossing. Meerdere voederplaatsen zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle paarden in de groep voldoende ruwvoer krijgen, op grond van de sociale druk.

Voor revaliderende paarden is het helaas niet altijd mogelijk om in vrijheid te grazen met soortgenoten omdat ongecontroleerde beweging het blessureherstel in de weg kan staan. Het is dan de kunst om het voerbeleid zo vorm te geven dat het aansluit bij de fysiologie en de natuurlijke behoeften van het paard. Daarom zijn onze luxe buitenboxen van Paco Horseproducts voorzien van de Easy Hay, een veilige slowfeeder waar het ruwvoer zonder weerstand uitkomt maar die toch onbeperkte gift van ruwvoer in kleine hoeveelheden mogelijk maakt. Zo hebben de paarden 24/7 de beschikking over ruwvoer. Paarden met problemen aan de halswervelkolom, krijgen het voer op de grond toegediend.

Algehele gezondheid van het paard
Wil je weten of jouw paard voldoende ruwvoer krijgt en heb je vragen over welk krachtvoer je het beste kan geven, dan geven wij je graag advies! Op grond van een ruwvoeranalyse, voedingstabellen en de conditie van het paard, berekenen wij het optimale rantsoen voor je paard. Over het algemeen hebben paarden maar weinig krachtvoer nodig en volstaat het geven van vitaminebrok, eventueel aangevuld met specifieke supplementen. Voor een meer holistische benadering kunnen wij de algehele gezondheid van het paard ondersteunen door een specifiek advies m.b.t. de toevoeging van kruiden en supplementen aan het rantsoen. Dit advies op maat geven wij ook bij jou op locatie, ook voor het gezonde paard. Hierbij werken wij volgens de richtlijnen van HorseComplete.