Voeding

Omdat het maagdarmstelsel van paarden is gericht op de vertering van kleine beetjes ruwvoer gedurende het hele etmaal, is grazen met soortgenoten verreweg de beste manier om te voorzien in de ruwvoerbehoefte. Weidebeheer en voldoende ruimte zijn wel absolute voorwaarden om ervoor te zorgen dat paarden geen voedingstekorten oplopen. Voor revaliderende paarden is het helaas niet altijd mogelijk om in vrijheid te grazen met soortgenoten omdat ongecontroleerde bewegingen het blessureherstel in de weg staan.

Het is dan de kunst om het voerbeleid zo vorm te geven dat het aansluit bij de fysiologie en de natuurlijke behoeften van het paard. Daarom zijn onze luxe buitenboxen van Paco Horseproducts (www.pacohorseproducts.nl) voorzien van de Easy Hay, een veilige slowfeeder waar de paarden het ruwvoer gemakkelijk uit kunnen halen, en die voorziet in onbeperkt ruwvoer in kleine hoeveelheden. Paarden met problemen aan de halswervelkolom, krijgen het ruwvoer op de grond toegediend.

HorseComplete
In overleg met de eigenaar voeren wij het krachtvoer dat je wenst. Graag geven wij advies met betrekking tot de hoeveelheid voer en het soort voer, op grond van een ruwvoeranalyse, voedingstabellen en de conditie van jouw paard. Over het algemeen hebben revaliderende paarden maar weinig krachtvoer nodig en volstaat het geven van vitaminebrok, eventueel aangevuld met supplementen voor blessureherstel. Voor een meer holistische benadering kunnen wij de algehele gezondheid van het paard ondersteunen door een specifiek advies m.b.t. de toevoeging van kruiden en supplementen aan het rantsoen. Dit advies op maat geven wij ook bij jou op locatie, ook voor het gezonde paard. Hierbij werken wij volgens de richtlijnen van HorseComplete.