Revalidatie

Rust. Stilte. Het werkt voor mensen. Het werkt voor paarden. Ons team is erop gericht jouw paard intramuraal te revalideren zonder stress. Ook als we te maken hebben met temperamentvolle sportpaarden. We werken in een prikkelarme omgeving. In onze omgang met paarden vermijden we zoveel mogelijk druk op het lijf. We bewaren onze rust en hebben onze focus volledig gericht op onze eigen houding en gebaren in relatie tot het paard. Onze handling is gebaseerd op lichaamstaal volgens het Freestyle systeem. Noem het Natural Horsemanship. Noem het vakmanschap.

Een van onze grootste angsten als paardeneigenaar is dat ons paard geblesseerd raakt. We zijn namelijk al gauw bang dat het paard niet meer zal herstellen als rijpaard en dat we afscheid moeten gaan nemen. Gelukkig is er tegenwoordig op medisch vlak heel veel mogelijk om geblesseerde paarden te laten herstellen. Geavanceerde diagnostiek en diverse vormen van therapie hebben de laatste jaren hun vlucht genomen, en de mogelijkheden zijn misschien wel net zo groot als in de humane geneeskunde. Het enige verschil is dat paarden moeilijkere patiƫnten zijn dan mensen. Ze laten zich minder makkelijk beperken tot gecontroleerde beweging. En dat is meteen de grootste uitdaging in het herstelproces.

Zeker als je op een drukke pensionstal staat, is het vaak heel moeilijk om ervoor te zorgen dat je paard al die tijd rustig blijft, nergens van schrikt, geen gekke bewegingen maakt. Ook zul je merken dat het best een hele opgave is om het revalidatietraject uit te voeren naast je baan, je gezin en je sociale leven. Ga je normaal gesproken eens per dag naar stal, met een geblesseerd paard moet je al gauw drie keer per dag gaan voor de stapsessies aan de hand, al is het maar voor 10 minuten. Als je paarden aan huis hebt, kan het voor een geblesseerd paard heel frustrerend zijn als hij niet met zijn vrienden de wei op mag en alleen moet achterblijven in de box. Je zult merken dat je paard onrustig wordt en die spanning werkt niet bevorderlijk voor het herstel van de blessure.

Voor al deze problemen bieden wij bij het Horses in Hands Expertisecentrum Paardenwelzijn en Revalidatie een oplossing. Wij nemen de zorg voor jouw geblesseerde paard liefdevol uit handen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over hoe je het revalidatietraject moet vormgeven en inpassen in je dagelijkse leven. Wij zorgen er ook voor dat je paard gedurende het hele revalidatietraject rustig blijft door een professionele handling op basis van het Freestyle systeem. Je paard wordt gehuisvest met andere geblesseerde soortgenoten, waar hij niet dagelijks afscheid van hoeft te nemen. Samen vormen ze een vaste groep zodat er rust heerst. We werken in een prikkelarme omgeving om schrikreacties uit te sluiten. En behalve dit alles, bieden wij allerlei specifieke vormen van revalidatietraining om jouw paard optimaal te laten herstellen. In overleg met jou, jouw behandelend dierenarts en dierenarts Morgan Lashley stellen wij een revalidatieplan op maat op voor jouw paard.