Balans & Biomechanica Krijg inzicht in de paardensport

Dit seminar is speciaal ontworpen om je diepgaand inzicht te geven in de complexe wereld van paardenfysiologie en -biomechanica.

Introductie

Anatomie en biomechanica zijn cruciale onderdelen van de paardensport. Om ruiters en paardeneigenaren te helpen hun paarden op een gezonde en verantwoorde manier te trainen, biedt Horses in Hands het seminar Balans & Biomechanica aan.

In dit seminar zullen deelnemers meer te weten komen over de anatomie en biomechanica van het paard, en hoe deze kennis kan worden toegepast in de praktijk.

Tijdens het seminar Balans & Biomechanica zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Anatomie en biomechanica van het paard: het skelet, de spieren, pezen en ligamenten, en hun functies in beweging en stabiliteit.
  • Het zenuwstelsel van het paard: hoe prikkels worden verwerkt en hoe beweging ontstaat.
  • De rol van de ruiter: hoe ruiters de juiste aansturing kunnen bieden om paarden op een gezonde manier te laten bewegen.

 

Leerdoelen

Na het volgen van het seminar Balans & Biomechanica zullen deelnemers:

  • Inzicht hebben in de anatomie en biomechanica van het paard en het belang hiervan voor gezond bewegen en trainen.
  • Begrijpen hoe het zenuwstelsel van het paard functioneert en hoe dit de beweging en aansturing van het paard beïnvloedt.
  • In staat zijn om hun paard op een verantwoorde en gezonde manier te trainen en te begeleiden, rekening houdend met de anatomie en biomechanica van het paard.

Data

Duur: 3 avonden van 19:00-21:30, in totaal 7,5 uren.

Start: 19:00 uur
Einde: 21:30 uur

De data voor 2024 zijn:
5, 12 en 19 juni;
4, 11 en 18 september;
6, 13 en 20 november

Locatie: Burmadeweg 12, 2391 MS Hazerswoude-Dorp
Er wordt niet voorgereden.

 

Investering

De kosten voor de seminar zijn €180.

Tijdens deze seminaravonden voorzien we je niet alleen van waardevolle kennis, maar ook van een smaakvol hapje en een verfrissend drankje. We willen graag dat je je comfortabel en verzorgd voelt tijdens onze bijeenkomsten.

Ja, ik meld me graag aan

Door wie?

Astrid Hoppenbrouwers is gediplomeerd instructeur (ORUN Freestyle en TAKT), revalidatietrainer en eigenaar van revalidatiekliniek Horses in Hands, gedragsspecialist voor paarden, bitfitter, adviseur voeding en supplementen, sportmasseur, osteopaat i.o., makelaar en taxateur voor paarden.

Zij is dagelijks werkzaam als instructeur, revalidatietrainer en behandelaar en instrueert, adviseert en begeleidt zo’n 25 combinaties per week. Ook is zij opgeleid als eerstegraads docent en heeft ruime ervaring in het lesgeven in het voortgezet onderwijs: het lesprogramma is opgezet volgens een doordachte didactiek.

Beperkt aantal deelnemers

Omdat we exclusief werken met veel persoonlijke aandacht voor jou is er beperkt plek. Voor deze seminar is nog plek voor 4 deelnemers.

Het doel is om deelnemers op een intensieve manier op te leiden, en individueel te kunnen ondersteunen in het leerproces: het doel is dat deelnemers naar huis gaan met kennis, inzichten én vaardigheden die ze voorafgaand aan de cursus niet hadden.

Daarom is het aantal deelnemers per cursus beperkt tot max. 10 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden want vol = vol.

Ben je al enthousiast?

Ja, ik meld me graag aan