Aquatraining

Is je paard geblesseerd ? Heeft je paard een peesblessure? Of wil je gewoon je paard sterker maken? Vraag jij je af wat aquatraining jouw paard kan bieden? Lees dan verder of kom naar de open dag op zaterdag 5 januari en profiteer van een extra korting op een abonnement!

Training
Aquatraining is een waardevolle aanvulling op het trainingsschema van het sportpaard. Dat geldt voor paarden op àlle niveau’s van africhting, en voor àlle disciplines. Spierkracht en souplesse worden bevorderd door het onbelast bewegen in het water. Bij regelmatig aquatrainen ga je ervaren dat je paard tijdens het rijden meer balans heeft en minder moeite met zware oefeningen.

Hartslagmeting tijdens de aquatraining laat zien dat aquatraining een licht intensieve training is. Dat maakt het ook geschikt voor hersteltraining bijvoorbeeld de dag na een intensieve les.

Expertisecentrum Horses in Hands beschikt over een gloednieuwe aquatrainer van Leen Soldaat. Dat betekent dat onze revalidatiespecialisten de opleiding hebben gevolgd tot aquatrainerbegeleider bij iDots Aquatrainer Academy. Dat biedt jou als klant de zekerheid dat wij de deskundigheid in huis hebben om de juiste frequentie, de juiste waterhoogte en de juiste snelheid van de aquatrainer te bepalen om de trainingsdoelstellingen voor jouw paard te optimaliseren.

Revalidatie
Wij gebruiken de aquatrainer bij de revalidatie van geblesseerde paarden om gecontroleerde beweging te geven. Zo kunnen we tijdens het herstel van een blessure, de beweeglijkheid, de spierkracht en de coördinatie van het paard onderhouden. We houden hiermee de basisconditie van het paard op peil, wat de algehele gezondheid ten goede komt. De kans op volledig herstel van de blessure is groter. Paarden die langdurig geblesseerd zijn geweest en/of boxrust hebben gehad hebben baat bij aquatraining om de beweeglijkheid, spierkracht, coördinatie en conditie opnieuw op te bouwen. Het risico op overbelasting door ongecontroleerde bewegingen van een fris paard is hierbij afwezig. Expertisecentrum Horses in Hands beschikt over een gloednieuwe aquatrainer van Leen Soldaat. Dat betekent dat onze revalidatiespecialisten de opleiding hebben gevolgd tot aquatrainerbegeleider bij iDots Aquatrainer Academy. Dat biedt jou als klant de zekerheid dat wij de deskundigheid in huis hebben om de juiste frequentie, de juiste waterhoogte en de juiste snelheid van de aquatrainer te bepalen om de revalidatiedoelstellingen voor jouw paard te optimaliseren.

Vakantie
Is je paard net in topconditie, “moet” je op vakantie! Wat doe je met je paard? Denk dan eens aan aquatraining. Zo hou je je paard in conditie en verbeter je zijn of haar kracht en coördinatie. Op deze manier is hij of zij onbelast aan het werk zodat zijn of haar lichaam tot rust kan komen. Na je vakantie kun je de gebruikelijke training gewoon weer oppakken. Wij vangen je paard liefdevol op in één van onze royale en luxe buitenboxen met weidegang. Reserveer op tijd!