Revaliderend rijden

Revaliderend rijden is gericht op het verbeteren van de balans, de spierkracht en het uithoudingsvermogen van het paard onder het zadel. Hierbij nemen we de gezondheid van het paard als uitgangspunt en werken we allereerst aan verbetering van de verticale balans en de horizontale balans.

Rechtrichten en systematische gymnastisering vormen de voorwaarden voor de basistraining van het paard. Door hartslagmeting toe te passen tijdens de trainingen voorkomen we overbelasting en kunnen we meten of de spierkracht en het uithoudingsvermogen van het paard toenemen. Het verbeteren van balans, spierkracht en uithoudingsvermogen maken het paard weer geschikt als rijpaard en vormen op hun beurt de voorwaarden voor sportgerichte training.

Zelf trainen
De trainingsprincipes van revaliderend rijden en sportgerichte training liggen in elkaars verlengde. Wij geven er de voorkeur aan om jou bewust te maken van deze trainingsprincipes zodat jij zelf kunt trainen zonder het risico op een terugval of nieuwe blessures. Neem contact op voor het maken van een afspraak voor dressuurinstructie en vermeld daarbij dat het gaat om een revaliderend paard.