Manage Your Performance Clinic

CLINIC GERT VAN DEN HOORN OP 7 MAART A.S.

Goed sportmanagement begint bij goede training! Gert van den Hoorn, Grand Prix ruiter en eigenaar van Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk, heeft al vele nationale en internationale ruiters begeleid, tot en met de Grand Prix. Daarnaast is Gert jurylid bij onder meer de Pavo Cup selecties en de hengstencompetitie en heeft hij  ruim tien jaar deel uitgemaakt van het selectie- en begeleidingsteam voor de Nederlandse combinaties voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden.

Daarnaast heeft Van den Hoorn ook jarenlang gefungeerd als testruiter tijden de verrichtingstest bij de jonge KWPN aangewezen hengsten. Gert en Wytske runnen samen Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk waar je terecht kunt voor dressuurlessen tot op het hoogste niveau en waar je ook heerlijk met je paard vakantie kunt vieren. De prachtige accommodatie ligt direct aan de ruiterpaden die toegang geven tot de indrukwekkende natuur van de Veluwe.

Biomechanisch trainen, hoe doe je dat?
Als weerwoord op de discussie rond de verschillende trainingsmethoden die de dressuursport lijkt te verdelen, valt steeds vaker de term “biomechanica”. Terecht wordt er dan direct een stap gemaakt naar de anatomie van het paard. En het is zeker aan te bevelen om je als ruiter hierin te verdiepen om de biomechanica van je paard te leren begrijpen. Maar eigenlijk duiden we met biomechanica de bewegingen aan die door de anatomie worden bepaald: de bewegingsrichting en de bewegingsuitslag. Van gewrichten, van ledematen, van de wervelkolom. Als ruiter is het misschien nog wel veel belangrijker om die bewegingen te leren vóelen. Voel het licht verende contact van een paard dat in balans gaat; voel hoe de verhouding tussen activiteit en tempo de kwaliteit van de aanleuning bepaalt; ontdek waar de mogelijkheden en de uitdagingen voor jouw paard liggen en leer met welke oefeningen jij je paard kunt verbeteren. Gymnastiseren is de basis voor succes!

Horses in Hands, Astrid Hoppenbrouwers

Leer gymnastiseren en meld je aan voor de clinic op 7 maart a.s. via onderstaande button! Geldig tot 15 februari 2020.

Inschrijfmogelijkheden vanaf 11.00 uur

Locatie: Horses in Hands, Burmadeweg 12, Hazerswoude-Dorp

Individueel les (45 minuten) à € 75,00 p.p.

Ja, ik meld me graag aan (individueel)

Duo les (60 minuten) à € 50,00 p.p.

Ja, ik meld me graag aan (duo)

 

Je aanmelding is bevestigd, zodra er is betaald. Na de sluitingsdatum (15 februari) ontvang je een e-mailbericht met de alle benodigde informatie en details.

 

 

Hartelijk dank voor je belangstelling!

Namens Horses in Hands,
Fleur Vos, stagiaire Aeres Barneveld
Astrid Hoppenbrouwers, eigenaar